Za bijeg od svakodnevne rutine i obaveza preporučamo program koji će vam napuniti baterije. Quad avantura namijenjena je  svim ljubiteljima prirode i osobama avanturističkog duha. Vožnju Quad vozilima možete iskušati u Lojzekovoj hiži te na Vuglec Bregu.

Mogućnosti terena za jahanje u Hrvatskom Zagorje su neiscrpne, a odjaše li se u bilo koji kutak, doživljaj krajobraznih ljepota sitno nagužvanih brežuljaka s mozaikom šuma, vinograda, zagorskih zaseoka i polja, mjestimično razdvojenih riječnim dolinama, je neizreciv. Jahači mogu koristiti 1 trasiranu konjičku stazu te 2 odvojka, čija uređena odmorišta zadovoljavaju potrebe konja i jahača za odmorom uz konjički put. Mogućnost jahanja za djecu, početnike te iskusne jahače nude Vuglec Breg, Konjički klub Budinščina, Ranch PiaRanch Zara, Konjički klub KumrovecKonjička udruga Pony centarCentar "Ritam s konjem", OPG Piljek te Ranch Chivas.

Slikovito i brežuljkasto Hrvatsko zagorje primjereno je za bicikliranje. Zagorje obiluje turističko-rekreativnim biciklističkim rutama prilagođenih najširem krugu korisnika, s posebnim naglaskom na rekreativnim biciklistima, obiteljima s djecom i mladima, koje povezuje najznačajnije turističke atrakcije Krapinsko – zagorske županije.

Ukoliko tražite nešto drugačije, vrhunski je užitak sagledavati Zagorje iz balona te nadlijetati paraglajderima sa uzletišta na Kunagori, ili naprosto, doći i uživati u obiteljskom pikniku na livadi te trčati pokošenom mirisnom travom bosih nogu.