Čuveno termalno lječilište - Krapinske Toplice - smještene su u mirnoj kotlini okruženoj slikovitim brežuljcima. Ljekovita svojstva vode temelj su razvijene ponude zdravstvenog turizma. Turistička ponuda mjesta nadopunjena je novim zatvorenim termalnim kompleksom - najvećim zatvorenim kompleksom u Hrvatskoj. Tobogan, divlja rijeka, bazen dubine 4,5 metra za ronjenje, umjetni valovi samo su dio od stotinjak vodenih atrakcija koje Aquae Vivae nude posjetiteljima.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice se s puno uspjeha liječe reumatska, ortopedska i kardiovaskularna oboljenja. U Krapinskim Toplicama smještena je i najsuvremenija bolnica za invazivnu kardiologiju u Hrvatskoj, poznata pod imenom „Magdalena“ te Specijalna bolnica za ortopedsku kirurgiju „Akromion“. Na Danima hrvatskog turizma, Krapinske Toplice su proglašene finalistom u kategoriji destinacija godine, podkategoriji najuspješnije destinacije turizma zdravlja u Republici Hrvatskoj.

Za ugodan boravak tu je Villa Magdalena koja nudi jedinstvenu uslugu u Hrvatskoj - svaka smještajna jedinica (soba ili suite) ima jacuzzi s termalnom vodom u dnevnom boravku. Uz vrhunski smještaj tu je i panoramska wellness oaza sa saunama.

Podno zagorske strane Zagrebačke gore smjestile su se Stubičke Toplice. Popularni „Stubaki“ kako ove toplice već godinama nazivaju naraštaji posjetitelja, omiljeno su izletište Zagrepčana. Stubičke Toplice diče se stoljetnom turističkom tradicijom. Izvori termalne vode spominju se još u 13. stoljeću. U 19. stoljeću ljekovita svojstva vode opazio je i zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac, koji kupuje toplice, gdje se danas nalazi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Voda na izvoru temperature topline je od 43 do 69 stupnjeva celzijeva. Kemijski je vrlo bogata sastava.

Bazeni hotela Matija Gubec otvoreni su tijekom cijele godine, a sastoje se od velikog zatvorenog te otvorenog bazena s vodenim atrakcijama (hidro-masaže, vodeni topovi, vodeni slapovi). Termalna izvorska voda poznata je po svojim lječilišnim osobinama koje pogoduje liječenju raznih povreda, upala mišića, reumatizma, i sl. Odlikuje se visokom temperaturom na izvoru (43-63°C) što je dokaz da dolazi iz velikih dubina. Visoka temperatura, te bogati kemijski sastav daju vodi veliku ljekovitost.

Na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode nalaze se Terme Jezerčica u Donjoj Stubici. Smještene su u mirnoj okolici uz sam Park prirode Medvednica. Cijelim sklopom hotela provedena je prirodna izvorska termalna voda temperature 36 ºC. 

Termalna voda, prirodno ljekovito blato, masaže i saune, vanjski i unutarnji bazeni, bogat izbor športskih terena, te dvorac iz 18. stoljeća idealan su izbor za odmor, zabavu ili rekreaciju u Termama Tuhelj. Temperatura vode od 33 stupnja celzija i ljekovito blato pomažu pri relaksaciji i obnovi organizma.